reklam

gündem

Yaşamdan Nasıl Zevk Alırız ?

Yazar EFT MERKEZİ 11 Aralık 2018 Salı 0 yorum
1- Kendin ile ilgilen;
Kendi ilgilerini, başkalarının ilgilerinden bir parça yukarıda tutmalısın.
2- Toplum ile ilgilen;
Çoğu insan toplumsal bir yapı içinde yaşamayı seçer, böylece kendini daha rahat ve mutlu olarak tanımlarlar, sadece sağlıklı insanlar; toplumsal ahlaki değerlere göre davranacak, başkalarının haklarını koruyacak ve yaşadığı toplumun sürekliliğini korumasına yardımcı olacak biçimde akıllıca davranışlar sergilerler.
3- Kendini Yönlendir;
Kendi hayatının sorumluluğunu yine kendinin taşıdığını bilmen gerekir.
4- Hoşgörülü Ol;
Kendinin ya da başkalarının yanlışlar yapmasına izin ver.
5- Esnek Ol;
Katı, önyargılı ve değişmez kurallara bağlı olmak mutlu olmayı zorlaştırır.
6- Belirsizlikleri Kabullen;
Her şeyin öngörülebilinir olduğu beklentisi içine girme.
7- Katılın;
Çoğu insan kendisinin dışındaki bir şeye etkin katılımda bulunduğu zaman, hatta kendinden geçercesine yoğun bir katılım yaşadığı zaman çok daha mutlu olurlar.
8- Kendini Olduğun Gibi Kabullen;
Kendini koşulsuz olarak kabullen. Kendini sürekli olarak başkaları ile karşılaştırma, başkalarına göre değerlendirme, derecelendirme ya da devamlı kendini kanıtlama çabası içine girme.
9- Risk Al;
Risk almak için istekli ol ama bunu yaparken yapmak istediklerini yapma çabası verirken kendini delicesine bir yüreklilik gösteriyormuş gibi değil anlamlı bir serüven içindeymiş gibi davranarak ilerle.
10-Gerçekçi Beklentiler İçinde Ol;
Ulaşılabilir olmayan amaçlar için zaman harcama. Gerçekçi olmayan bir şey peşinde koşma. Daha üstün ve eksiksiz bir başarı bekleme.
11- Engellenme Eşiğini Yüksek Tut;
Değiştirebileceğin koşulları değiştir. Değiştiremiyeceğin koşulları ise  yakınmadan katlanmayı ve bunlara ister istemez dayanabilmeyi de öğrenmelisin.
12-Kendi Sorumluluğunu Taşı;
Sağlıklı insanlar kendi düşünce ,duygu ve davranışlarının sorumluluğunu taşıyıp, başkalarını ve dünyayı suçlamadan, yada kaderini  suçlamadan kabul ederler.

Hiç yorum yok:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.