reklam

gündem

Eft Nedir ?

Yazar EFT MERKEZİ 11 Aralık 2018 Salı 0 yorum
EFT NEDİR?
Emotional Freedom                  Technique              Duygusal Özgürleşme                Tekniği

Geçmişte yaşadığımız olumsuz olaylardan, anılardan ve travmalardan edindiğimiz olumsuz duyguların enerji bedenimizde ve zihnimizde yarattığı blokajları ortadan kaldıran bir enerji tekniğidir.

Hepimiz başımızdan kötü bir olay geçtiğinde, olumsuz ve derin bir deneyim yaşadığımızda bunun etkilerini yıllarca taşıdığımızı biliriz.
Ama farkında olmadığımız durum bu süreçlere maruz kaldığımızda, olaylara yüklediğimiz anlam ve çıkardığımız sonuçlar ile muhakeme yeteneğimizi kaybedip farklı davranış ve hissiyatlar içinde yaşıyor olduğumuz.

Bütün bu olumsuz duyguların nedeni sonucunda bedenin enerji sisteminde aksaklıklar meydana gelmektedir.
Bu aksaklık enerjisel olarak giderildiği anda düşüncesel ve duygusal düzeyde de giderilir ve kişi olumsuz duygulardan kurtulur.

EFT Her tür duygusal ve düşüncesel sorunun kısa bir zaman içinde ortadan kaldırılması için kullanılır.
Parmak uçlarıyla bedendeki bazı akupunktur noktalarına dokunulması yoluyla uygulanan çok kolay ve etkili bir yöntemdir.
İlkeleri binlerce yıllık akupunktur ve akupresüs yöntemlerine dayanan EFT, bugün Dünyada binlerce uzman tarafından etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Ruhsal sorunların üstesinden gelinmesinde bir devrim olarak kabul edilen Enerji Psikolojisi alanının temelini oluşturmaktadır.

Duygusal Özgürleşme Tekniği, kolay öğrenilen, kolay uygulanan, Zihin-Beden-Ruh üçlüsü içinde üçüncü alana ait bir tedavi yaklaşımıdır.

EFT bize sorunlarımızın nereden geldiğini ve onları nasıl çözeceğimizi öğretir.
Bu yüzden bizlere insanların duygular hakkında ne hissettiklerini, ne söylediklerini,  ne düşündüklerini ve ne yaptıklarını öğretir.
Olumsuz inançların ve duyguların enerji bedeninde oluşturduğu tıkanıklıklar akupunktur noktalarına uygulanan vuruşlar ile nötr hale getirilir ve olumsuz duygular ortadan kalkar. Sonra da olumsuz inancın tam tersi olan olumlu inanç aynı yöntem ile yerleştirilir.

Temel prensibi, ifade edilememiş her türlü olumsuz duygunun kişinin enerji bedeninde tıkanıklıklar veya aksamalar oluşturmasını, bu nedenle düzgünce akmayan enerjinin düşüncesel, duygusal, davranışsal ya da bedensel rahatsızlıklara yol açmasına dayanır.

Yani EFT olumsuz duyguların vücudumuzda oluşturduğu blokajları ortadan kaldırarak duygu dünyamızı ve bakış açımızı yeniden düzenlemeyi sağlayan bir tekniktir.

Bir duyguya baktığınızda eğer sizin kalbinizi acıtıyorsa işte bu gerçektir.

Bu alternatif tedavi ile yalnızca sorunlarınızdan kurtulmakla kalmayacak, enerji akışınızı da hızlandırarak şifa bulacak ve yaşam enerjisi kazanacaksınız.
Ellerin burada, Vuruş noktaları burada Seni yaralayan bir şey düşün. Vuruş yap ve kendini iyi hisset.
Daha detaylı fikir edinebilmek için "EFT'yi Neden Seçmeliyim ?" yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.